Antena 3 CNN Actualitate Medicii pediatri, apel important la părinţi în plină pandemie COVID. Când trebuie duşi copiii la doctor

Medicii pediatri, apel important la părinţi în plină pandemie COVID. Când trebuie duşi copiii la doctor

Medicii pediatri fac un apel important către părinţi. Copiii trebuie duşi la doctor la apariţia primului simptom care seamănă cu cel al infectării cu coronavirus, spun specialiştii.

Medicii pediatri, apel important la părinţi în plină pandemie COVID. Când trebuie duşi copiii la doctor
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   10:30

În cazul celor mici, diferenţa dintre COVID-19 şi alte boli poate fi făcută doar prin test, pentru că simptomele copiilor sunt de multe ori foarte înşelătoare.

"Nu trebuie să ne culcăm pe urechea bleagă şi să credem că un copil nu poate evolua prost, mai ales în momentul în care el staţionează acasă.

Când ducem copiii la medic

Starea lui se poate agrava şi una este când tratezi un copil grav bolnav şi alta e când copilul e uşor simptomatic.

De o lună de zile au început să apară cazuri de viroze respiratorii, probleme şi simptome respiratorii şi nu poţi face diferenţa între COVID, gripă sau altă patolgie respiratorie decât cu testul RT-PCR", a spus dr. Tudor Ionescu, şeful Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Medic: Copiii, duşi la medic la primul simptom

COVID în România

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 5.601 de morţi din această cauză.

×
Subiecte în articol: copii coronavirus Tudor Ionescu

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close