Antena 3 CNN Actualitate Pedofilul Treptow a fost eliberat

Pedofilul Treptow a fost eliberat

Pedofilul Treptow a fost eliberat
27 Feb 2007   •   10:41

Istoricul american Kurt Treptow, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie sexuală şi acte sexuale cu minori, a fost eliberat, în urma deciziei de marţi a magistraţilor de la Tribunalul Iaşi, care au admis recursul depus de avocatul apărării, privind eliberarea condiţionată a lui Treptow. La vederea zecilor de ziarişti aflaţi la poarta închisorii, Treptow s-a panicat şi, în loc să urce în jeep-ul care îl aştepta la intrare, a luat-o la fugă pe lângă zidurile penitenciarului.

Kurt Treptow a cerut să fie eliberat condiţionat anul trecut, pe motiv că în timpul detenţiei, din 2004 şi până în 2006, a elaborat lucrarea ştiinţifică ?Viaţa şi timpurile lui Vlad Dracul?, care are peste 450 de pagini şi a fost scrisă în limba engleză. Cartea a fost apreciată de specialişti în domeniu, precum academicianul Alexandru Zub. Potrivit Codului Penal, în astfel de cazuri, două zile de muncă echivalează cu trei zile de închisoare.

Liviu Bran, avocatul apărării, a declarat că magistraţii au decis marţi dimineaţă eliberarea condiţionată a istoricului american, după ce acesta, în calitate de împuternicit, a atacat sentinţa magistraţilor de la Judecătoria Iaşi, prin care se refuza eliberarea condiţionată a clientului său.

Acest fapt reprezintă o premieră pentru România, creându-se primul precedent în care un condamnat care a scris o carte în timpul detenţiei este eliberat mai devreme decât perioada de pedeapsă.

Rompres

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close