Antena 3 CNN Actualitate Pelerinaj cu mii de oameni la Peștera Sfântul Andrei. ÎPS Teodosie a invitat credincioșii din toată țara

Pelerinaj cu mii de oameni la Peștera Sfântul Andrei. ÎPS Teodosie a invitat credincioșii din toată țara

Pelerinaj, marți, la Peştera Sf. Andrei. Dacă anul trecut, la acest loc sfânt au putut veni doar localnici, acum este permis accesul tuturor credincioşilor. Desigur, cu respectarea regulilor de pandemie. De altfel, chiar Arhiepiscopul Tomisului i-a chemat la pelerinaj pe românii din toată ţara.

Pelerinaj cu mii de oameni la Peștera Sfântul Andrei. ÎPS Teodosie a invitat credincioșii din toată țara
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    30 Noi 2021   •   13:58

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a chemat credincioşii din toată ţara la pelerinajul de Sfântul Andrei, apostolul declarat ocrotitorul spiritual al românilor.

Sfântul Apostol Andrei este prăznuit cu mare fast la 30 noiembrie, la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa.

Este zi de sărbătoare națională, cinstirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Cu acest prilej, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea "Peștera Sfântului Apostol Andrei" din localitatea Ion Corvin, județul Constanța

Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislației actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorități special pentru protecția sanitară a fiecărui participant.

Astfel, purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanță de cel puțin doi metri între participanți și va realiza un triaj observațional. Totodată, aceștia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele și suprafețele frecvent atinse.

Participanții pot proveni și din afara localității în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale,

×
Subiecte în articol: pelerinaj Peștera Sf. Andrei
Parteneri
Cod galben de frig și ninsori în aproape toată România!
x close