Antena 3 CNN Actualitate Pelerinaj de sacrificiu în genunchi. Mii de credincioşi au mers la Nicula, să se închine icoanei făcătoare de minuni

Pelerinaj de sacrificiu în genunchi. Mii de credincioşi au mers la Nicula, să se închine icoanei făcătoare de minuni

Pelerinaj de sacrificiu în genunchi. Mii de credincioşi au mers la Nicula, să se închine icoanei făcătoare de minuni
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    14 Aug 2012   •   23:27

O mare sărbătoare a strâns mii de credincioşi la una dintre mănăstirile-simbol din România. Oameni loviţi de necazuri şi greutăţi au mers în genunchi într-un pelerinaj de sacrificiu deja devenit tradiţie la Nicula, în inima Transilvaniei.

De Sfânta Maria, aici, unde există şi o icoană făcătoare de minuni, sunt aşteptaţi sute de mii de oameni.

Mitropolitul Clujului a condus un alai de peste o mie de creştini adunaţi la Gherla. Pe drumul cârpit pe ultima sută de metri de autorităţi au mers pe jos, cei peste 10 kilometri până la poarta mânăstirii. 20.000 de oameni aşteptau azi la prânz să se închine icoanei făcătoare de minuni. Numărul lor e aşteptat să se înzecească.

După ritual, creştinii urcă la Biserica cea mare a Mânăstirii. Stau liniştiţi la cozi pentru o clipă în faţa icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Se spune despre chipul zugrăvit pe icoana din secolul 17 că a plâns timp de 26 de zile. Icoana făcătoare de minuni va fi scoasă în mijlocul creştinilor în această seară.

În urma ei, oamenii vor înconjura biserica după miezul nopţii şi se vor ruga până mâine.



×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close