Antena 3 CNN Actualitate Pelerini înzăpeziţi la cota 1600, la Mănăstirea Vârful Romani din Vaideeni

Pelerini înzăpeziţi la cota 1600, la Mănăstirea Vârful Romani din Vaideeni

Pelerini înzăpeziţi la cota 1600, la Mănăstirea Vârful Romani din Vaideeni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Mar 2016   •   14:52

Un grup de trei pelerini au rămas înzăpeziţi la cota 1600 la Mănăstirea Vârful Romani de pe raza localităţii Vaideeni, fiind necesară intervenţia forţelor ISU locale pentru a fi aduşi în siguranţă la baza muntelui.

”În jurul prânzului, un grup de pelerini care au urcat la mănăstirea situată la cea mai înaltă altitudine din România, staţiunea Vârful Romani, au sunat la apel de urgenţă că nu mai pot coborî. Zăpada depusă a depăşit 30 de centimetri şi ninge viscolit. S-a luat legătura cu serviciul local pentru situaţii de urgenţă din comuna Vaideeni şi aceştia au trimis o maşină de teren echipată cu lanţuri şi dotată corespunzător condiţiilor de iarnă pentru a-i aduce pe oameni la baza muntelui. Operaţiunea a reuşit, grupul se află la sediul primăriei din Vaideeni unde li s-au oferit ceaiuri calde, urmând să plece spre localitatea de destinaţie', a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

Totodată, salvamontiştii vâlceni recomandă pentru aceste zile să nu fie folosite traseele montane şi turiştii să nu urce în staţiunile aflate la peste 1000 de metri din cauza precipitaţiilor abundente sub formă de ninsoare şi a viscolului.

Judeţul Vâlcea se află sub avertizare de precipitaţii până vineri, 25 martie.

 

×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close