Antena 3 Actualitate Pensii 2021. Ministrul Muncii, anunţ important despre plata pensiilor în ianuarie 2021

Pensii 2021. Ministrul Muncii, anunţ important despre plata pensiilor în ianuarie 2021

de Alin Tarnovschi    |    30 Dec 2020   •   19:45
Pensii 2021. Ministrul Muncii, anunţ important despre plata pensiilor în ianuarie 2021
Sursa foto: Hepta

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunţat, astăzi, într-o postare pe Facebook, când vor fi date pensiile în luna ianuarie 2021.

"Am discutat astăzi cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Națională Poșta Română, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, pentru a stabili împreună un calendar care să asigure plata pensiilor la timp, și în luna ianuarie.

Toate aceste instituții au funcționat cu program redus în perioada sărbătorilor și am vrut să mă asigur că acest lucru nu va afecta termenul de achitare a pensiilor pentru luna ianuarie.

Am stabilit împreună urgentarea tuturor procedurilor, pentru ca în data de 4 ianuarie Casa de Pensii să poată trimite către Poșta Română toate ordinele de plată pentru pensii. 

Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1 – 15 al fiecărei luni și am cerut instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor", a scris Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile românilor în 2021

"Susținem aplicarea generală a principiului contributivității în stabilirea dreptului la pensie și va continua să majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie", se arată în Programul de guvernare al noului Executiv.

Totuşi, Guvernul Cîţu a anunţat deja îngheţarea veniturilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan pensii pensii 2021

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close