Antena 3 CNN Actualitate Pensionare. Cum poți afla singur ce vechime în muncă ai acumulat

Pensionare. Cum poți afla singur ce vechime în muncă ai acumulat

Vrei sa afli singur ce vechime în muncă ai acumulat? Poți să-ți faci cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și să urmezi câțiva pași

Pensionare. Cum poți afla singur ce vechime în muncă ai acumulat
de Gabriel Dano    |    11 Aug 2021   •   19:24

Mai intâi se completează un formular online, ce trebuie, ulterior, tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii. După această operțiune, ar trebui să primiți un e-mail cu parola contului, pe care îl veți putea, astfel, accesa.

Pasul 1. Autentificarea în contul de utilizator: se apasă butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se deschide o pagină, în care se introduce adresa de e-mail-ul și parola. Se apasă din nou pe „Autentificare”.

Pasul 2. Odată intrat în cont, veți avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, de unde se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Pasul 3. În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.

Citește și Reducerea vârstei de pensionare pentru militari și polițiștii

Pasul 4. Diferența este că în primul fișier se vizualizează situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea poate fi studiată situația anuală (fără detalii lunare).

Pasul 5. După ce ați solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie așteptate câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Veți primi un e-mail de notificare și veți putea descărca raportul în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP, potrivit dcbusiness.ro.

×
Subiecte în articol: pensionare vechime muncă

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close