Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii cu pensie minimă, verificați de Guvern dacă merită această sumă

Pensionarii cu pensie minimă, verificați de Guvern dacă merită această sumă

Guvernul vrea să ii verifice pe românii care iau pensia minimă. Mai exact, Executivul vrea să testeze nivelul de trai al pensionarilor pentru a vedea dacă merită pensia minimă. Ideea este scrisă în planul trimis la Bruxelles prin care țara noastră vrea să obțină aproape 30 de miliarde de euro.

Pensionarii cu pensie minimă, verificați de Guvern dacă merită această sumă
Sursa foto: hepta
17 Iun 2021   •   10:11

Guvernul vrea sa îi testeze pe pensionarii care iau pensia minima. Ideea este scrisă tot în planul trimis la Bruxelles pentru a obține cele aproape 30 de miliarde de euro - bani europeni. Concret, Guvernul scrie că va testa mijloacele de trai ale persoanelor singure sau familie.

Guvernul mai scrie în planul trimis la Bruxelles pentru a obține cele 30 de miliarde de euro că vrea să crească pensia minimă. Mai exact, că valoarea va fi raportată la nivelul salariului minim, care e azi de 2.300 lei brut și aproape dublul pensiei minime, dacă vorbim de salariul minim net. Vicepremierul Kelemen Hunor mai are și el o idee cu privire la cât ar trebuie sa fie pensiile: 75% din salariul net.

Ce scrie în document

"Noul sistem de pensii va prevede plata unei pensii minime, a cărei valoare va fi raportată la salariul minim brut pe economie, pentru persoanele cu stagiu minim de cotizare satisfăcut. Acordarea pensiei minime va fi condiționată de testarea mijloacelor de trai ale persoanei singure sau familiei.”

Tot în paginile PNRR, se mai menționează că va fi cerut ajutorul organismelor financiare internaționale pentru a elabora o strategie pentru pensii, consultanță care va fi plătită. Va fi realizată și o analiză a pensiilor speciale. Iar la sfârșitul lui 2022 va fi data o lege pentru pensiile speciale.

 

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close