Antena 3 CNN Actualitate Pentru jumătate din teritoriul României NU există contracte de deszăpezire. Dacă va ninge va fi HAOS

Pentru jumătate din teritoriul României NU există contracte de deszăpezire. Dacă va ninge va fi HAOS

de O.P.    |    12 Noi 2013   •   06:18

Ar putea ninge în orice moment iar autorităţile să fie luate din nou prin surprindere. Deşi ne apropiem de mijlocul lunii noimebrie, se pare că firmele nu s-au mai îngrămădit la licitaţiile de deszăpezire. Aşa se face că pentru jumătate din teritoriul României nu există contracte de deszapezire.

În judeţele Bacău, Vrancea şi Timiş nicio companie nu şi-a asumat deszăpezirea drumurilor. Asta înseamnă că primăriile ar trebui să se descurce cu forţe proprii dacă vine ninsoarea. Mai grav este că vorbim despre regiuni în care zăpezile lovesc în fiecare an cu putere şi drumurile rămân blocate chiar şi cu intervenţia utilajelor.

La finalul săptămânii trecute, ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova, anunţa că s-au încheiat contracte doar pentru jumătate din teritoriul ţării noastre. Motivul? Firmele nu s-au mai înghesuit la licitaţii dupa ce au fost impuse cerinte mai drastice.

Asa ca celelalte lucrări vor fi stabilite prin negociere directă, cu firmele care au câştigat deja contracte. Tot procesul ar trebui finalizat până în 15 noiembrie.

Partea bună, spun autorităţile, este că anul acesta au reuşit să reducă bugetul cu aproximativ 20% faţă de anul trecut.

×
Subiecte în articol: CNADNR

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close