Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la clanul Duduianu. Interlopii, acuzaţi că închiriau maşini şi le vindeau la dezmembrări

Percheziţii la clanul Duduianu. Interlopii, acuzaţi că închiriau maşini şi le vindeau la dezmembrări

Percheziţii la membrii clanului Duduianu din Bucureşti. Potrivit unor surse, interlopii sunt acuzaţi că închiriau maşini şi apoi le vindeau la dezmembrări.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   08:27

"La data 15 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în județul Ilfov, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. 

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri. 3 au fost reținute pentru 24 de ore, iar 2 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close