Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii DIICOT la medici şi farmacişti suspectaţi că au decontat medicamente în baza unor documente false

Percheziţii DIICOT la medici şi farmacişti suspectaţi că au decontat medicamente în baza unor documente false

Percheziţii DIICOT la medici şi farmacişti suspectaţi că au decontat medicamente în baza unor documente false
27 Noi 2014   •   08:44

Procurorii DIICOT fac, joi dimineaţă, 67 de percheziţii la Secţia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii şi medici de familie din judeţ, într-un dosar în care 50 de persoane sunt suspectate că au decontat medicamente în baza unor documente false.

Potrivit DIICOT, acţiunea vizează destructurarea acestui grup infracţional specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.

Percheziţiile au loc la Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu", la mai multe farmacii şi la cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.
   
Conform DIICOT, în perioada 2012-2014 membrii grupării au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizate în tratamentul ambulatoriu (TA) şi medicamentelor şi materialelor  sanitare care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu  scop curativ  (PNS), şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
   
Prejudiciul produs în acest caz este estimat de anchetatori la aproximativ 5 milioane de euro.
   
În urma percheziţiilor, 30 de persoane ar urma să fie duse la DIICOT Oradea pentru audieri.
   
La percheziţii iau parte, pe lângă procurori DIICOT, şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, precum şi jandarmi.


×
Subiecte în articol: farmacii medici
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close