Antena 3 CNN Actualitate Percheziții DIICOT la un hotel de lux din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții DIICOT la un hotel de lux din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții DIICOT la un hotel de lux din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală
10 Mar 2014   •   14:11

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat, luni, 65 percheziții domiciliare în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări formată din 20 de persoane, specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.
Surse judiciare au declarat că perchezițiile au avut loc și la un hotel de lux din Capitală, unde își desfășurau activitatea patru firme, suspectate de anchetatori de evaziune fiscal, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării au creat un circuit financiar prin care 120 de societăți comerciale au înregistrat în contabilitate facturi fictive, beneficiind de reduceri importante de impozit pe profit și TVA, ca urmare a interpunerii frauduloase în activitatea comercială derulată, a unui număr de 30 de firme fantomă.

Astfel, o parte din membrii grupării deschideau conturi personale și acceptau ca sumele provenite din infracțiuni să fie transferate în conturile respective, acestea fiind retrase ulterior și predate altor membrii ai grupului, fiind astfel ascunsă originea ilicită a sumelor.

Ulterior, o parte dintre societățile comerciale de tip fantomă erau radiate în scopul ascunderii originii activităților infracționale și în același timp fie erau înființate societăți de tip fantomă, noi, fie erau cesionate părți sociale ale unor societăți comerciale deja înființate care erau transformate apoi în societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 100 milioane lei, iar procurorii au instituit măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi audiate 20 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close