Antena 3 Actualitate Percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi, într-un dosar privind fapte de corupţie şi fals

Percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi, într-un dosar privind fapte de corupţie şi fals

15 Apr 2015   •   09:08

Procurorii DNA fac, miercuri, 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi vicepreşedintele Alin Aivănoaei sunt vizaţi în dosarul în care DNA face percheziţii. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA cercetează nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului.

Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura "cerere de ofertă", societăţii Laser Co SRL Iaşi.
  
Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.
   
Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.
   
Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că "va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă", au arătat sursele citate.
   

×

Vreme mai caldă decât normalul perioadei

 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna în curs

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close