Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la evazioniști cu produse din Turcia, prejudiciu estimat este de 700.000 euro

Percheziții la evazioniști cu produse din Turcia, prejudiciu estimat este de 700.000 euro

Percheziții la evazioniști cu produse din Turcia, prejudiciu estimat este de 700.000 euro
14 Iul 2014   •   11:48

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi desfășoară luni dimineață 17 percheziții într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de șapte persoane bănuite de evaziune fiscală cu produse importate din Turcia, cu un prejudiciu cauzat bugetului de stat estimat la 700.000 de euro.
"În baza mandatelor emise de Tribunalul Giurgiu, polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi din Giurgiu, Ilfov și Ialomița, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi — IGPR, cu sprijinul SIAS — IGPR, desfășoară 17 percheziții la șase persoane juridice și 11 persoane fizice (10 în județul Giurgiu, una în municipiul București, cinci în județul Ilfov și una în județul Ialomița)", informează Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), informează AGERPRES.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2013 — iulie 2014, șapte persoane de naționalitate română și turcă ar fi înființat pe teritoriul României mai multe societăți comerciale, prin intermediul unor persoane interpuse.

"Firmele ar fi avut drept scop acumularea de datorii către bugetul consolidat al statului și nedeclararea sau declararea fictivă a operațiunilor comerciale realizate. În fapt, marfa (o gamă diversificată, de la produse alimentare la produse de uz casnic), importată de regulă din Turcia, ar fi fost introdusă în țară, prin intermediul unei societăți comerciale, cu autocamioanele unei firme de transport turcești" se arată în comunicat.

Potrivit IGPR, activitatea infracțională ar fi fost sprijinită de comisionari vamali și de unii funcționari, bănuiți că ar fi modificat documente de proveniență a mărfii, precum și buletine de analiză în cazul produselor alimentare, cu ajutorul unei persoane din cadrul unei direcției sanitar-veterinare, pentru aplicarea unei TVA diminuată.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.
×
Subiecte în articol: turcia produse
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close