Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la locuinţa lui Nati Meir. Fostul deputat, suspectat că ar fi condus o reţea de falşi angajatori

Percheziţii la locuinţa lui Nati Meir. Fostul deputat, suspectat că ar fi condus o reţea de falşi angajatori

Percheziţii la locuinţa lui Nati Meir. Fostul deputat, suspectat că ar fi condus o reţea de falşi angajatori
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Aug 2012   •   09:36
UPDATE: Fostului deputat Nati Meir i s-a făcut rău când urma să fie dus la audieri. O ambulanţă a sosit la locuinţa acestuia pentru a-l transporta la spital.



Poliţiştii bucureşteni fac, miercuri dimineaţă, percheziţii la membrii unei grupări conduse de Nati Meir, care ar fi înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, Sectorul 1 Poliţie face percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specialitate în înşelăciuni cu locuri de muncă, informează Mediafax.
   
Membrii grupării le promiteau oamenilor că îi trimit la muncă în Israel, încasau diverse sume de bani, dar nu-şi mai onorau contractele, a precizat Alexandru Niculae.
   
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că există informaţii că mai mult de zece persoane au fost înşelate de membrii grupării.
   
Activitatea grupului infracţional era monitorizată de Sectorul 1 Poliţie de mai bine de trei luni, a adăunagt Alexandru Niculae.
   
Potrivit unor surse judiciare, gruparea era condusă de Nati Meir.
   
Persoanele care vroiau să ajungă la muncă în Israel le plăteau membrilor grupării conduse de Nati Meir sume între 400 şi 800 de euro, au precizat sursele judiciare.
   
Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.
   
Într-un alt dosar, fostul deputat Nati Meir a fost condamnat, în 6 martie, de Tribunalul Galaţi, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul său, Or Meir, a primit o pedeapsă de cinci ani şi jumătate de închisoare pentru complicitate la această infracţiune. Tribunalul Galaţi a mai decis să menţină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea în cazul celor doi..
   
Sentinţa a fost contestată de cei doi la Curtea de Apel Galaţi, primul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie.
   
Nati şi Or Meir sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. În cazul lui Nati Meir, acuzaţia este de trafic de influenţă în formă continuată, fiind vorba despre două fapte, una în cursul anului 2009 şi alta în martie - aprilie 2010. Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, o faptă fiind comisă în martie - aprilie 2010, iar alta în aprilie 2010.
   
Cei doi au fost eliberaţi din închisoare în 11 aprilie 2011, după ce au stat în arest preventiv aproape un an.
   
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.
   


×
Subiecte în articol: nati meir
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close