Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la suspecţi de infracţiuni informatice. 16 persoane duse la audieri. Prejudiciu de 100.000 de euro

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni informatice. 16 persoane duse la audieri. Prejudiciu de 100.000 de euro

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni informatice. 16 persoane duse la audieri. Prejudiciu de 100.000 de euro
01 Apr 2015   •   13:23

Poliţiştii gorjeni au făcut percheziţii la mai multe persoane care sunt suspectate că au furat date bancare cu ajutorul cărora au reuşit să comande produse pe internet. Acestea erau ridicate din România şi din Italia. Prejudiciul în acest caz este de 100.000 de euro. Persoanele sunt suspectate de infracţiuni informatice de tip spam, phishing şi root scan. Şaisprezece persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Gorj.

Începând cu anul 2014, membrii grupării ar fi intrat în posesia unor date bancare confidenţiale, pe care le-ar fi folosit ilegal pentru a comanda online diferite produse ce erau ridicate din România şi Italia. În cauză sunt făcute cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fraudă informatică şi acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice.  

×
Subiecte în articol: hackeri DIICOT perchezitii
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close