Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la suspecţii de terorism. SRI: Libanezii acuzaţi de trafic de armament acţionau în favoarea unor grupuri cu risc terorist

Percheziţii la suspecţii de terorism. SRI: Libanezii acuzaţi de trafic de armament acţionau în favoarea unor grupuri cu risc terorist

Percheziţii la suspecţii de terorism. SRI: Libanezii acuzaţi de trafic de armament acţionau în favoarea unor grupuri cu risc terorist
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Apr 2013   •   12:36
Update 12.35 - Persoanele de origine română şi libaneză acuzate de procurorii DIICOT de terorism intenţionau să facă trafic de armament în favoarea unor grupuri de cetăţeni din zone cunoscute cu grad ridicat de risc terorist, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava, potrivit Agerpres.

"Este vorba despre un caz monitorizat de SRI din octombrie 2012 şi până în aprilie 2013 în vederea destructurării unui grup infracţional coordonat de un cetăţean libanez care viza achiziţionarea de armament, muniţie precum şi derularea de activităţi circumscrise migraţiei ilegale. Armamentul şi muniţia sunt listate în categoria produselor care sunt supuse destinaţiei, iar acestea ar fi urmat să fie livrate unei entităţi externe ce nu ar fi avut certificat de utilizator final. Acţiunea este una conexă terorismului. Persoanele acţionau în favoarea unor grupuri de cetăţeni din zone cunoscute cu grad ridicat de risc terorist. SRI, prin acţiunea pe care a avut-o încă de anul trecut a încercat stoparea acestui trafic de armament", a spus Sava.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a făcut demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare) şi alte echipamente militare, pentru a le vinde către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria.

De asemenea, membrii grupării au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul ducerii ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.
______________________________________________

Procurorii DIICOT fac şase percheziţii, miercuri, în municipiul Craiova, la membrii unei grupări suspectaţi de terorism, printre care sunt şi cetăţeni libanezi. Gruparea ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria, potrivit Mediafax.

Membrii grupării infracţionale, formate din cetăţeni români şi libanezi, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova pentru tentativă de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi trafic de migranţi.

"Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria", au precizat procurorii DIICOT.

Membrii grupării mai sunt acuzaţi şi că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.







×
Subiecte în articol: terorism perchezitii Craiova
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close