Antena 3 CNN Actualitate Pericolul de viituri rămâne valabil în zonele deja devastate de inundaţii. Vezi prognoza meteo

Pericolul de viituri rămâne valabil în zonele deja devastate de inundaţii. Vezi prognoza meteo

Pericolul de viituri rămâne valabil în zonele deja devastate de inundaţii. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Sep 2014   •   18:11

Meteorologii avertizează că şi în această noapte va continua să plouă în zonele deja afectate de inundaţii, dar pe locuri restranse. Este posibil să se produca din nou viituri în judetele unde acum este cod portocaliu de inundaţii, adică în Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Codul portocaliu expiră maine, la ora 14.00.

Oamenii care au ramas izolati de inundatii nu vor scapă de ploi nici în zilele următoare. In judeţele lovite deja de ape vor continua să cadă precipitaţii, dar de o intensitate mai mică şi pe zone restrânse, spun meteorologii.

Hidrologii avertizează că în zonele unde este în continuare cod portocaliu există încă pericol de inundaţii şi se pot produce viituri.

Şi Dunărea va creşte în aceasta perioadă şi va ajunge într-o săptămână la un debit de 9400 de metri cubi pe secundă, de trei ori mai mare decât media lunii septembrie.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, în timp ce altele din Arad, Timiş, Mehedinţi şi Dolj sunt sub cod galben, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
   
În intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie (cod portocaliu) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa, Drincea (judeţul Mehedinţi) şi unii afluenţi din bazinul superior al Timişului (judeţul Caraş-Severin).
   
Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele râuri mici din judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie (cod galben) pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Mureşului şi Crişului Alb din judeţul Arad, Bega Veche, Bega, Timiş (judeţul Timiş), Desnăţui şi pe afluenţii Motrului şi Jiului inferior (judeţele Mehedinţi şi Dolj).
   
În Caraş-Severin, mai multe râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului sunt sub avertizare de cod portocaliu de luni dimineaţă.   


×
Subiecte în articol: inundatii prognoza meteo
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close