Antena 3 CNN Actualitate Pericolul pândeşte la înălţime. Zăpada căzută de pe acoperişuri face numeroase victime peste tot în ţară

Pericolul pândeşte la înălţime. Zăpada căzută de pe acoperişuri face numeroase victime peste tot în ţară

Pericolul pândeşte la înălţime. Zăpada căzută de pe acoperişuri face numeroase victime peste tot în ţară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Feb 2012   •   20:43

Avalanşele lovesc în mijlocul oraşelor. Nu vin de pe munţi, ci de pe acoperişuri! În Craiova, doi bărbaţi au fost prinşi în cascada de nămeţi, iar în Bucureşti, faţada unei clădiri s-a prăbuşit cu totul sub greutatea zăpezii.

Tot pe acoperişuri se ascund şi adevărate suliţe de gheaţă. Ţurţurii uriaşi au fost desprinşi doar cu ajutorul pompierilor.

Un bărbat din Craiova a fost lovit de zăpada şi gheaţa căzută de pe acoperiş chiar în faţa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.  A crezut că nu mai scapă cu viaţă. Maşina a fost şi ea avariată. Bărbatul va da instituţia în judecată.

La câteva minute după acest incident, un alt bărbat a ajuns la spital după ce o bucată de gheaţă  i-a căzut în cap de pe clădirea Casei de Pensii.

Zăpada şi nepăsarea pot transforma însă în victime oameni din toată ţara.

La Sinaia un bărbat se zbate între viaţă şi moarte. Un tânăr din Drobeta Turnu Severin şi-a găsit autoturismul distrus de o avalanşă urbană.

Fiecare pas e un risc asumat pentru pietonii din Bucureşti. Nu a mai nins de cel puţin o săptămână, dar trotuarele sunt încă de gheaţă, zăpada cade, încontinuu, de pe acoperişurile necurăţate iar ţurţutii uriaşi ameninţă fiecare trecător. Cele mai periculoase sunt clădirile mari.

Firmele de alpinişti utilitari aproape că nu mai fac faţă comenzilor.

Păţiţi sau precauţi, unii pietoni îşi croiesc drum printre maşini. De bălţi însă nu scapă nimeni.

 


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close