Antena 3 CNN Actualitate Pescuitul te face un om mai fericit și mai sănătos! – Iată care sunt motivele

Pescuitul te face un om mai fericit și mai sănătos! – Iată care sunt motivele

Pentru mulți oameni, pescuitul este mai mult decât o simplă distracție. Specialiștii au consemnat faptul că pescuitul este o activitate care oferă o serie de beneficii fizice, mentale și emoționale.

Pescuitul te face un om mai fericit și mai sănătos! – Iată care sunt motivele
de Georgiana Adam    |    03 Sep 2020   •   11:50

Acest hobby poate fi un leac minune, care induce liniște și calm, echilibru și o stare de bine. Cu ajutorul lui poți scăpa de stres, de stările tensionate și de anxietate.

Iată câteva dintre principalele motive pentru care pescuitul te face un om mai fericit și mai sănătos:

Te bucuri de natură, de soare și aer curat

Pescuitul îți poate schimba viața, te poate face să te simți mai bine, mai plin de vitalitate. În primul rând, vei petrece mai mult timp în natură, te vei bucura de soare și de aer curat. Asta ajută foarte mult, pentru că natura are un efect benefic asupra organismului uman. Pescuitul într-un cadru natural îți va îmbunătăți starea de sănătate.

Timpul petrecut în natură oferă beneficii substanțiale, precum:

  • Reduce hipertensiunea arterială, iar asta va scădea riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
  • Se pot arde până la 200 de calorii dacă se folosește tehnica de pescuit activ la muscă într-un flux de apă
  • Revigorează spiritul și oferă o viziune optimistă asupra vieții
  • Calmează nervii, fortifică și revitalizează organismul
  • Reduce tensiunea nervoasă, epuizarea, anxietatea și depresia
  • Îmbunătățește starea generală de sănătate.

Pescuitul este și o modalitate de stimulare mentală, ceea ce este important având în vedere faptul că odată cu înaintarea în vârstă oamenii se confruntă cu probleme de memorie și cu un declin cognitiv. Această activitate menține creierul sănătos, pentru că oferă provocări mentale ce necesită soluții creative care trebuie aplicate imediat.

Expunerea la soare stimulează creierul să elibereze mai multă serotonină – hormonul care îmbunătățește starea de spirit și de fericire.

Ai parte de liniște

Pentru unii oameni, pescuitul este terapeutic, este un mod de a scăpa de gândurile negative, de a-și liniști zbuciumul minții, de a evada din zgomotul unei lumi agitate și de a se concentra asupra unui singur lucru. În zilele bune, pescuitul poate vindeca și durerile de cap sau din altă zonă a corpului, chiar poate ajuta în dezvoltarea unui sentiment de confort. 

Pescuitul îi invită pe oameni la calm, iar sunetele din natură de care se bucură oamenii sunt și ele din varietatea relaxantă. Această activitate oferă liniște, o stare de bine, plăcută și confortabilă.

Peștele este o sursă esențială de proteine

Oamenii pasionați de pescuit sunt încântați când prind pește mai mult, pentru a-l utiliza pentru consum acasă. Ei știu că peștele este un aliment foarte bun pentru organism, care oferă multe beneficii:

  • Crește rezistența corpului
  • Îmbunătățește vederea
  • Scade riscul de boală Alzheimer
  • Protejează inima
  • Ajută la dezvoltarea fizică și mentală
  • Îmbunătățește imunitatea organismului.

Peștele este o hrană sănătoasă pentru că este bogat în proteine, acizi grași Omega-3, vitamina B și D, fosfor, magneziu, iod, sodiu, potasiu și alți nutrienți. Conform unor studii realizate de cercetători, este recomandat consumul de pește de două ori pe săptămână, deoarece menține sănătatea organismului și crește longevitatea prin conținutul de nutrienți importanți și mai ales datorită acizilor grași nesaturați.

Petreci timpul liber cu familia

Pescuitul oferă o oportunitate de a petrece timpul liber alături de familie. Există multe locuri de pescuit în țara noastră în care mediul este ideal pentru a practica pescuitul cu familia, în weekend sau în timpul vacanței. Sunt lacuri, bălți, iazuri unde oamenii pot descoperi bucuriile pescuitului în familie și unde pot admira și mediul natural deosebit.

Dacă cineva intenționează să se perfecționeze într-ale pescuitului, este necesar să aibă echipamente de calitate, cum sunt modelele de lansete de pescuit din oferta TotalFishing.ro. Cunoscute pentru robustețea și calitatea materialelor, aceste lansete de pescuit sunt cele mai solicitate de către pescarii din România. Pescarii mai exigenți aleg mereu doar produse de înaltă calitate, în speranța că nu se vor întoarce acasă cu mâna goală de la pescuit.

Înainte de a alege produsele de pescuit este indicat să citești recenziile online la echipamentele de pescuit sau să consulți un cunoscător. Înainte de a aloca un buget pentru lanseta ideală, ar fi esențial să te concentrezi și pe anumite criterii care pot face diferența între produse. Indiferent unde mergi la pescuit, este bine să alegi o lansetă care îți place, pentru ca experiența să fie una cât mai plăcută.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close