Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de taximetrişti protestează în Capitală, nemulţumiţi de condiţiile de lucru

Peste 1.000 de taximetrişti protestează în Capitală, nemulţumiţi de condiţiile de lucru

Peste 1.000 de taximetrişti protestează în Capitală, nemulţumiţi de condiţiile de lucru
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Apr 2013   •   13:02

Centrul Capitalei este blocat de protestul taximetriştilor din faţa Parlamentului. Circa 1.500 de oameni sunt aşteptaţi acolo, acesta fiind al doilea miting organizat astăzi în Capitală, în afara celui de la Oltchim.

Taximetriştii au multe nemuţumiri: de la tariful mic pe kilometru şi până la faptul că taximetriştii cu licenţă de Ilfov operează în voie prin tot Bucureştiul.

Un alt protest este şi la Parcul Izvor. Taximetriştii vor manifesta împotriva acordării ilegale de licenţe şi a lipsei de reacţie a autorităţilor faţă de companiile de transport care lucrează în ilegalitate.

Aproximativ 1.500 de membri ai Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) din Bucureşti protestează, marţi, de la ora 11.00, în Parcul Izvor din Capitală, cerând membrilor Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a Proiectului de lege nr.621/2010, în forma dezbătută de planul său pe data de 24 aprilie 2012.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează lozinci precum: "Respectaţi legea!" sau "Afară cu Ilfovul (taximetriştii din Ilfov - n.r.)!".

"La protestul de azi (marţi - n.r.) participă aproximativ 1.000 de taximetrişti de pe raza Capitalei. Oamenii doresc în principal ca membrii Camerei Deputaţilor să adopte urgent Proiectul de lege nr. 621/2010, în forma dezbătută de planul său pe data de 24 aprilie 2012. De asemenea, autorităţile în drept, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Parchetul General trebuie să dea curs tuturor sesizărilor pe care le-am depus şi să ia măsurile legale ce se impun împotriva Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. Din cauza faptului că directorul Direcţiei Transporturi, Ion Dedu, refuză să semneze listele cu tarife, o mare parte dintre transportatori lucrează ilegal încă din 30 martie 2010", a spus Claudiu Săpunar, preşedintele ANTTI.

Pe tot parcursul protestului, autoturismele de taxi staţionează pe prima bandă a Bd. Naţiunile Unite, în faţa Parcului Izvor, dar şi pe tot sensul de mers al Bd Libertăţii, între Splaiul Independenţei şi Bd Naţiunile Unite.

Potrivit lui Claudiu Săpunar, protestul se va încheia în jurul orelor 13.30.












×
Subiecte în articol: taxi
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close