Antena 3 CNN Actualitate Peste 1,2 milioane de contracte de muncă sunt suspendate sau încetate de la începutul stării de urgență

Peste 1,2 milioane de contracte de muncă sunt suspendate sau încetate de la începutul stării de urgență

Numărul contractelor de muncă suspendate sau încetate de la începutul stării de urgenţă a depășit, luni, 1,2 milioane. Cel mai afectat sector este industria prelucătoare, urmat de comerț și turism.

Peste 1,2 milioane de contracte de muncă sunt suspendate sau încetate de la începutul stării de urgență
Sursa foto: Pixabay.com
04 Mai 2020   •   15:03

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, sunt 902.678 contracte de muncă suspendate (șomaj tehnic), din care 264.800 în industria prelucătoare, 165.771 în comerțul cu ridicata și cu amănuntul / repararea autovehiculelor și motocicletelor, respectiv 110.895 în hoteluri și restaurante.

În ce privește contractele individuale de muncă încetate, numărul acestora a ajuns la 303.945, din care 55.395 în comerțul cu ridicata și amănutul / repararea autovehiculelor și motocicletelor, 53.238 în industria prelucrătoare și 42.175 în construcții.

Agajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa gențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social, iar celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa aențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică, potrivit Ministerului Muncii.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close