Antena 3 CNN Actualitate Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral, în minivacanţa de 1 mai

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral, în minivacanţa de 1 mai

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral, în minivacanţa de 1 mai
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   12:27

Mai mult de 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 mai, cei mai mulţi dintre ei în Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, a anunţat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România, Corina Martin, potrivit Agerpres.

"Iniţial am estimat că 25.000 de turişti îşi vor petrece minivacanţa de 1 mai pe litoral. Dar pentru că vremea se anunţă a fi favorabilă, iar turistul român nu îşi programează vacanţa cu mult timp înainte, estimăm că numărul acestora va depăşi 30.000. Cele mai aglomerate staţiuni vor fi Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, dar când vorbim despre Vama Veche, vorbim de turism neorganizat, la liber. Nu putem avea o situaţie exactă acolo", a estimat Corina Martin.

În acest context, oficialul ANAT a precizat că vânzările din turism vor creşte cu peste 10%.

Preşedintele ANAT a adăugat că numărul turiştilor români care vor pleca în Bulgaria de 1 mai este simţitor mai mic în această minivacanţă, comparativ cu alte perioade de pe parcursul verii.

"O parte dintre români vor petrece aceste zile în Bulgaria, dar nu foarte mulţi. Mult mai puţini decât se duc pe parcursul verii, în minivacanţe", a precizat Martin.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, hotărârea prin care ziua de luni, 30 aprilie 2012, este declarată zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai. În acest fel, bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile, punând la socoteală şi week-endul.

×
Subiecte în articol: turisti romani 1 mai bugetari litoral ANAT
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close