Antena 3 CNN Actualitate Peste 38.000 de români au primit viză turistică pentru SUA

Peste 38.000 de români au primit viză turistică pentru SUA

Peste 38.000 de români au primit viză turistică pentru SUA
Sursa foto: Foto: www.thecable.ng
de M.Z.    |    15 Apr 2015   •   19:29

Peste 38.000 de români au primit viză turistică pentru Statele Unite ale Americii anul trecut. Rata de refuz din partea americanilor a scăzut sub 10 procente, dar nu e suficient pentru ca noi să putem călători fără viză în Statele Unite. 

 
Principalele motive pentru care acum suntem refuzaţi: fie nu putem demonstra că nu dorim să emigrăm, fie chestiuni care ţin de infracţionalitate. 
 
Circa 42.000 de români au aplicat în 2014 pentru o viză turistică pentru Statele Unite ale Americii. Puţin peste 90% au şi primit acceptul autorităţilor americane de a merge peste Ocean.
 
Rata de refuz a vizelor a scăzut sub 10% anul trecut, faţă de peste 12% în 2013. Însă, pentru a putea circula fără vize în Statele Unite, România trebuie să reducă rata de refuz până la 3%. 
 
Nu va fi, însă, suficient, dacă nu sunt atinse şi criteriile care fac referire la criminalitate, infracţiuni sau tendinţa românilor de a imigra ilegal. 
 
Un român care aplică pentru o viză turistică trebuie să participe la un interviu stabilit din timp cu reprezentanţii consulatului. Se aşteaptă în medie 40 de minute, timp în care îi sunt verificate actele şi scanate amprentele. Solicitantul trebuie să răspundă şi unui set de întrebări.
 
Peste 1.000 de români au primit în 2014 viză de imigrant pe teritoriul american. De asemenea, trei copii au primit viză, fiind adoptaţi internaţional. Americanii îşi doresc, însă, schimbarea legislaţiei care le permite acum doar românilor stabiliţi peste Ocean să adopte copii din România.
 
Pentru a-şi depune dosarul, românii trebuie să achite o taxă de 160 de dolari americani, să se înscrie pe site-ul ambasadei şi să participe la un interviu. După obţinerea documentului vor putea călători în scop turistic în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: viza
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close