Antena 3 CNN Actualitate Peste 6000 de elevi şi preşcolari din Buzău vor învăţa în clădiri neautorizate sanitar

Peste 6000 de elevi şi preşcolari din Buzău vor învăţa în clădiri neautorizate sanitar

Peste 6000 de elevi şi preşcolari din Buzău vor învăţa în clădiri neautorizate sanitar
Sursa foto: Foto: Videonews
01 Sep 2011   •   10:22

Peste şase mii de preşcolari şi elevi din judeţul Buzău vor învăţa şi anul acesta în şcoli şi grădiniţe neautorizate sanitar. Din păcate, şansele ca unităţile de învăţământ să primească girul de funcţionare al Direcţiei de Sănătate Publică sunt reduse, din cauza lipsei banilor necesari pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În comuna Movila Banului, de exemplu, nici una dintre cele trei şcoli nu are autorizaţie sanitară. Clădirile se degradează vizibil, iar copiii vor învăţa în săli improvizate şi vor merge la toaletă în spatele curţii. Pe ultima sută de metri, muncitorii fac sobe, tencuiesc şi vopsesc sălile de clasă. Inspectorul şcolar vorbeşte şi de o lipsă de implicare a autorităţilor locale.

În judeţul Iaşi, situaţia este la fel de grea. Multe şcoli nu au apă potabilă, grupuri sanitare sau mobilier, iar pereţii nu au mai fost văruiţi de câţiva ani. La şcoala generală din Ciorteşti învaţă peste 200 de copii, iar în sălile de clasă este şantier.

O situaţie cu totul opusă este la şcoala din Leţcani, care are parte de finanţare europeană. Aici, totul este gata, cu excepţia unui corp nou de clădire cu laboratoare şi grup sanitar modern.

Controalele la şcolile din Iaşi vor fi încheiate săptămâna viitoare şi abia atunci se va şti care dintre ele vor primi autorizaţii de funcţionare.

 



×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close