Antena 3 CNN Actualitate Peste 70% din apelurile la 112 sunt false. Românii râd, cântă şi înjură dispecerii atunci când sună la Urgenţă

Peste 70% din apelurile la 112 sunt false. Românii râd, cântă şi înjură dispecerii atunci când sună la Urgenţă

Peste 70% din apelurile la 112 sunt false. Românii râd, cântă şi înjură dispecerii atunci când sună la Urgenţă
Sursa foto: Foto: y55happy.com
de M.Z.    |    19 Noi 2013   •   12:55

De cele mai multe ori, când sună la 112, românii preferă să cânte, să le pună muzică dispecerilor sau chiar să-i înjure. Potrivit statisticilor Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), pe primele nouă luni ale acestui an, peste 70% dintre cele 13.000 de apeluri la 112 au fost false.

 
Cele mai multe dintre ele au fost date de persoane care locuiesc în judeţele Covasna, Călăraşi şi Mureş.

În cele mai multe situaţii, oamenii se interesează de diverse evenimente care au loc în localitatea lor, adresează injurii operatorilor, râd, pun muzică sau sună şi tac.

În alte situaţii, cetăţenii fie cer sfaturi medicale, fie confundă numărul unic de urgenţă cu un serviciu de informaţii şi cer diverse numere de telefon.

Statistica arată că cele mai multe apeluri false vin de la copii, tineri ori persoane cu probleme psihice.

Există şi sancţiuni pentru astfel de fapte. Amenzile pentru apelurile abuzive sunt între 500 şi 1.000 de lei. În primele nouă luni ale lui 2013, peste 8.000 de oameni au fost sancţionaţi pentru că au sunat fără un motiv întemeiat la 112. Cele mai multe amenzi s-au dat în judeţele Teleorman, Suceava şi Bucureşti.

Reamintim că la 112 trebuie să sunaţi doar atunci când într-adevăr aveţi o urgenţă, când viaţa dumneavoastră sau a altor persoane este pusă în pericol.

Dintre apelurile justificate din primele nouă luni, aproape 60% au fost transferate către Ambulanţă.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close