Antena 3 CNN Actualitate Peste 8.000 de femei din cadrul Poliţiei, audiate pentru descoperirea eventualelor cazuri de hărţuire sexuală

Peste 8.000 de femei din cadrul Poliţiei, audiate pentru descoperirea eventualelor cazuri de hărţuire sexuală

Peste 8.000 de femei din cadrul Poliţiei, audiate pentru descoperirea eventualelor cazuri de hărţuire sexuală
Sursa foto: Foto: mid-day.com
de N.B.    |    12 Ian 2013   •   21:21

Din cauza scandalului sexual din poliţie, ministrul de Interne a dispus un control drastic în toate judeţele. Începând de astăzi, cele peste 8.000 de femei angajate în poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi în legatură cu eventuale acte de harţuire sexuală.

Femeile angajate în poliţie au venit de la primele ore ale dimineţii la audieri. Echipe formate din specialisti în resurse umane, sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri de la controlul intern vor aplica şi un chestionar cu privire la avantajele şi dezavantajele statutului femeii în poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor susţin că această anchetă desfăşurată la nivel naţional afectează imaginea femeii-poliţist în faţa cetăţeanului.



Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, că în cazul controalelor declanşate la toate inspectoratele de poliţie din ţară este urmărită partea care se vede mai puţin şi care ţine de comportament.
   
"Să terminăm odată, trebuie să rupem pisica! Înţeleg că vor mai fi nişte probleme pe la Ilfov, pe la Sibiu, dar nu ştiu încă, aşteptăm rezultatele verificărilor", a spus ministrul Radu Stroe, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.
   
Controalele dispuse de ministrul Stroe vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

×
Subiecte în articol: Politie audieri hartuire sexuala
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close