Antena 3 Actualitate Peste un milion de români suferă de insomnie

Peste un milion de români suferă de insomnie

14 Mar 2011   •   23:39
 Peste un milion de români suferă de insomnie
Sursa foto: Foto:jurug.com
Criza ne-a luat şi... visele. La propriu. Din cauza gândurilor negre că ar putea să ne pierdem locul de muncă, a salariului micşorat şi a ratelor mărite, pentru mulţi dintre români nopţile au devenit albe. Psihologii au din ce în ce mai mulţi pacienţi insomniaci, iar farmaciştii vând mai bine ca oricând somniferele.

Pentru un milion de români, un somn liniştit a devenit doar un vis frumos. Fie că vorbim de insomnii sau de tulburări de somn, patul a devenit pentru mulţi factor de stres. Ce fac cei aflaţi în această siuaţie? Ajung la psiholog.

Pentru mulţi români însă, o şedinţă cu psihologul, care poate costa şi 100 de lei este un lux. Aşa că recurg la medicamentele pe bază de plante. Nu sunt scumpe şi nu au reacţii adverse.

Totuşi, cineva are un somn mult mai liniştit odată cu insomniile românilor. Desigur, producătorii de produse pe bază de extract din plante. O afacere înfloritoare, o piaţă în creştere, evaluată la peste 100 de milioane de euro.

Tulburarile de somn nu afectează doar ţara noastră. Ele s-au transformat deja într-o epidemie globală ce ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii pentru aproape jumătate din populaţia lumii.
 


 

×
Subiecte în articol: insomnie romani criza

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close