Antena 3 CNN Actualitate Petre Tobă: 10 cazuri de hărțuire sexuală în Poliție. Cazurile rămân în examinare

Petre Tobă: 10 cazuri de hărțuire sexuală în Poliție. Cazurile rămân în examinare

Petre Tobă: 10 cazuri de hărțuire sexuală în Poliție. Cazurile rămân în examinare
Sursa foto: Foto: chicagonow.com
04 Feb 2013   •   17:28

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat luni că din studiul privind eventuale acte de hărţuire şi discriminare la nivelul MAI rezultă că nu există o tendinţă de manifestare a acestora, precizând că şi dacă se înregistrează un singur caz, chestiunea este gravă şi trebuie luate măsuri.

Potrovit ministrului, în urma studiului au fost evaluate aproximativ 70 la sută dintre toate persoanele de sex feminin din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul a precizat că în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia de Frontieră şi Jandarmeria Română nu au fost indicii, sesizări şi reclamaţii privind acte de hărţuire sau discriminare în rândul angajatelor.

În ceea ce priveşte Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Stroe a spus că din studiu se desprinde concluzia potrivit căreia nu există o tendinţă de manifestare a unor acte de hărţuire şi discriminare, precizând că, la un total de 52.000 de angajaţi, "două-trei cazuri nu însemnează nimic".

De asemenea, Radu Stroe a declarat că vor fi luate două tipuri de măsuri, cu caracter de politici publice şi, respectiv, organizatorice. În ceea ce priveşte măsurile cu caracter de politici publice, demnitarul a spus că va fi creat un mecanism instituţional de semnalare a cazurilor de hărţuire sau discriminare care să fie din afara sistemului. Potrivit lui Stroe, prin această măsură, sergentul, agentul, nu va mai avea obligaţia să raporteze pe cale ierarhică un caz de hărţuire sau discriminare, aşa cum se întâmpla până acum. O altă măsură cu caracter de politică publică va fi proiectarea şi implementarea la nivelul MAI a unui sistem de avertizare timpurie a cazurilor de acest fel.

"Am greşit că nu am făcut acest lucru până acum", a mai spus Radu Stroe.

În aceeași conferință de presă, Petre Tobă, șeful Poliției Române, a declarat că în urma studiului s-au semnalat 10 cazuri de hărțuire sexuală, acestea rămânând în examinare. De asemenea, acesta a declarat că 7 polițiști s-au sinucis anul trecut.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close