Antena 3 CNN Actualitate Petrecere în cinstea Regelui Mihai, la Palatul Elisabeta

Petrecere în cinstea Regelui Mihai, la Palatul Elisabeta

Petrecere în cinstea Regelui Mihai, la Palatul Elisabeta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mai 2011   •   20:47

Petrecere în grădina Regelui! Porţile Palatului Elisabeta s-au deschis astăzi pentru cea mai selectă petrecere în grădină. Un eveniment ţinut în cinstea Majestăţii Sale, Mihai I.

Sunt aproximativ 2000 de invitaţi. Pe listă se găsescu nu doar persoane importante, ci şi oameni simpli - reprezentanţi ai comunităţilor locale din toate judeţele, elevi si profesori de la colegii de renume, care s-au remarcat cu realizari deosebite anul acesta.

Au venit să-l fellicite pe rege şi diplomaţi şi oameni politici printre care Bogdan Olteanu şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi artisti.

Regele a stat vreme de o oră şi jumătate printre invitaţii săi. A primit cadouri: în special cărţi şi de la pilotul care a dus familia regală la Londra a primit un avion în miniatură. Majestatea s-a a făcut fotografii cu apropape toţi copiii invitaţi aici.

Totul trebuia să fie fără cusur pentru petrecerea din grădină. Cu ore bune înainte au fost aşezate mesele şi ridicate corturile. Apoi au fost aranjate paharele asemenea unor soldăţei. Rând pe rând au fost aduse băuturile şi mâncarea. Bucate tradiţionale româneşti.

Este al doilea an consecutiv când familia regală reia tradiţia organizării petrecerilor în grădină după anul 1947. Este însă prima petrecere organizată după ce Casa Regală de România a rupt legăturile cu familia Hohenzollern. Reprezentantii familiei spun că nu au primit încă o notificare oficială din România şi că au aflat totul din presă.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close