Antena 3 CNN Actualitate Petrecerea de nuntă, o activitate "bisericească" şi "educativă"? Mitropolia Olteniei face nunţi şi bani chiar în timpul postului

Petrecerea de nuntă, o activitate "bisericească" şi "educativă"? Mitropolia Olteniei face nunţi şi bani chiar în timpul postului

Petrecerea de nuntă, o activitate "bisericească" şi "educativă"? Mitropolia Olteniei face nunţi şi bani chiar în timpul postului
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Ian 2013   •   08:03

Să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa. Şi popa zice că în post nu se fac nunţi. La Drobeta Turnu Severin, Mitropolia a primit de la fostul Guvern un hotel şi un restaurant cu scopul de a le transforma în centre culturale şi educative.  Asta nu s-a întâmplat. În hotelul Severin toate camerele se închiriază, iar în restaurant se fac nunţi, chiar şi în post.

Ce problemă ar putea fi, atâta timp cât clientul plăteşte?! Până la 150 de lei ajunge meniul pentru o nuntă organizată în restaurantul hotelului Severin, patronat de Episcopia Severinului şi Strehaiei.  Iar plăţile nu se opresc aici. Pentru ca data să rămână bătută în cuie, trebuie plătit un avans.

Odată stabilite detaliile legate de eveniment, ne interesăm dacă putem caza o parte din invitaţi în hotelul Episcopiei. Angajatul Bisericii ne face şi turul de onoare. Prima dată ne arată una din cele două camere renovate, în ultimii 11 ani. Chiar şi aşa, tariful pentru un apartament este de 100 de lei, pe noapte.

Restul încăperilor încă aşteaptă să fie zugrăvite şi mobilate. Doar că, ne explică administratorul, nu prea sunt bani pentru investiţii.

Hotelul Severin, cu o suprafaţă de peste 1300 de metri pătraţi, şi restaurantul, la fel de mare,  au fost date în folosinţă gratuită Mitropoliei Olteniei, în 2001, printr-o Hotărâre de Guvern. Motivul tranzacţiei invocat în document era "desfăşurarea unor activităţi bisericeşti cu caracter educativ, cultural, ecumenic şi social".

Societatea Lebăda -Severin SRL, care deţine hotelul, este administrată de Episcopie. Ultima evidenţă legată de încasările societăţii e din 2010. De atunci, nu au mai declarat nimic la Ministerul de Finanţe. În ultimii trei ani, însă,  firma a mers în pierdere. Au cheltuit mai mult decât au câştigat, însă hotelul şi restaurantul au rămas deschise. Episcopia susţine afacerea, din fonduri proprii, adică din banii veniţi de la stat şi de la enoriaşi.

Cei şapte angajaţi ai firmei se ocupă şi de fast food-ul de la intare în hotel. E locul unde vin elevii liceului din apropiere, în pauze, ca să fumeze.

Reprezentanţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei nu au dorit să facă declaraţii pe marginea acestui subiect.

Mitropolia Olteniei este una dintre cele mai bogate din ţară.














×
Subiecte în articol: preoti religie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close