Antena 3 CNN Actualitate Toate piețele din spațiile închise nu vor mai funcționa începând de luni. ”Să bag morcovii online?”

Toate piețele din spațiile închise nu vor mai funcționa începând de luni. ”Să bag morcovii online?”

România este la un pas de carantină. De luni intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii virusului. De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00.

Toate piețele din spațiile închise nu vor mai funcționa începând de luni. ”Să bag morcovii online?”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Noi 2020   •   12:00

De exemplu, circulația va fi interzisă în intervalul 23.00-05.00. Școlile vor avea lacăt pe uși în toată țara iar masca va fi obligatorie în interior, în spațiile publice și pe stradă în fiecare secundă.

O decizie controversată  este însă închiderea piețelor, un dezastru economic pentru producătorii locali, și nu numai. 

Chiar și clienții sunt extrem de supărați și spun că decizia este una greșită. Însă și vânzătorii care sunt disperați pentru că nu știu ce vor face cu toată marfa, având în vedere că, de luni, toate piețele din spațiile închise vor fi închise. 

”O să ne afecteze din punct de vedere financiar, dar domnul Orban să ne dea adresa să ducem noi marfa, frumos, la el, ori la Parlament, ori acasă, și atunci dacă ne plătește marfa noi stăm acasă cum stă și Anglia. Numai că Anglia primește niște ajutoare sociale, noi nu avem cum să primim pentru că nu avem bani, și atunci ne dă adresa și noi îi ducem marfa acasă. 

Dar deocmadată domnul nu poate face așa ceva. Noi trebuie să mâncăm, copiii cer mâncare, noi trebuie să consumăm zilnic, noi trebuie să plătim curent, rate. Cine le plătește?

Stăm în loc. Cât să stăm? 30 de zile... Stăm din martie, totul este un haos. Cât să mai stăm? Stăm și de Crăciun, stăm din martie...”, a declarat Pănuța Tănase, care lucrează în in piață de foarte mulți ani. 

”Ce soluție? Unde să mă duc? Ce pot să fac eu la 48 de ani? Vânzătoare... magazinele se închid. Ce soluție? Online? Ce să livrez eu online? Să bag morcovii online? Să livrăm morcovi la domiciliu? Nici acolo nu ai voie să ai contact. Dacă a găsit soluția să închidă piața, să ne dea și o alternativă!”, a adăugat femeia. 

Măsurile dure care ar putea închide țara! Restricțiile care dau peste cap viețile românilor

Timp de 30 de zile, circulația pe timpul nopții se va închide în intervalul orar 23.00 - 05.00, școlile vor trece în regim online, masca va fi obligatorie în toată țara, iar magazinele se vor închide după ora 21.00.

Președintele a anunțat câteva dintre măsurile propuse joi, înainte de ședința CNSSU de joi de la Guvern: 

„Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente şi sunt necesare măsuri în plan naţional, precum toate şcolile să treacă în online.

Angajații și din public și din privat să treacă la telemunca peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21.00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile și cele publice și cele private trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri din interior, cum e aici în sala Guvernului sau în exterior.

Portul măștii trebuie să fie generalizat și obligatoriu, iar firmele trebuie obligatoriu să își decaleze programul de funcționare astfel încât transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând distanțarea între persone", a mai spus acesta.

Coronavirus în România, 5 noiembrie 2020

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, de la începutul pandemiei avem noi recorduri negative: 9.714 cazuri noi de infectare, 1.014 internați la ATI și 121 de pacienți au murit din cauza coronavirusului.
37.742 teste - 9.714 cazuri

Până pe 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

1.084 cazuri în București

Până la data menționată, 7.540 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.11.2020 (10:00) – 05.11.2020 (10:00) au fost raportate 121 decese (68 bărbați și 53 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de peste 80 de ani.

112 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

×
Subiecte în articol: piete inchise
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close