Antena 3 CNN Actualitate Anunțul Ministerului Muncii despre Pilonul II de pensii: "Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!"

Anunțul Ministerului Muncii despre Pilonul II de pensii: "Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!"

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu a vorbit astăzi despre ce este cu adevărat Pilonul II de pensii.

Anunțul Ministerului Muncii despre Pilonul II de pensii: "Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare!"
Sursa foto: Olga Shumytskaya / Getty Images
de Ioana Mircea    |    27 Noi 2023   •   22:23

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a vorbit astăzi în cadrul unei postări pe Facebook despre Pilonul II de pensii, în care a clarificat ce presupune acesta, de fapt.

"Întrerupem transmisia pentru o scurtă clarificare! Unii supărați că am îndeplinit și jaloanele de ei scrise în PNRR, legate de pensii, dar și de așa fel încât pensiile (inclusiv cele mai mici) să crească, lansează acum fumigene către pensiile din Pilonul II”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Citește și: Pensionarii români care vor primi bani în plus, pe lângă pensie, în luna decembrie

Apoi, acesta explică pilonul II e reprezentat de pensii de stat, doar administrate privat, cărora li se aplică regulile din sistemul public de pensii, ele nefiind pensii de serviciu, adică nefiind speciale, așa cum le zic unii, ci pensii pe bază de contributivitate.

"Stați jos, nota 2 ați fi luat la Academia de Studii Economice! Și v-o spune unul care a făcut Jurnalism și Drept, dar care, dată fiind situația, realizează că ar fi bun și la Finanțe, nu doar la Muncă!”, a scris Vasilicoiu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: pilon doi pensii Ministerul Muncii
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close