Antena 3 CNN Actualitate Pista de biciclete din Vama Veche este de fapt parcare pentru maşini (VIDEO)

Pista de biciclete din Vama Veche este de fapt parcare pentru maşini (VIDEO)

Pista de biciclete din Vama Veche este de fapt parcare pentru maşini (VIDEO)
23 Iul 2009   •   21:07

De când a fost dată în folosinţă, pista pentru biciclete din Vama Veche nu prea a fost călcată de biciclişti. Totuşi, nu duce lipsă de roţi. Turiştii i-au găsit o altă întrebuinţare, după gustul lor. Au făcut din ea un loc de parcare numai bun.

Autorităţile locale spun că s-a ajuns aici din cauza turiştilor şi a lipsei de bun simţ de care dau dovadă. Cei care şi-au parcat maşinile pe pistă au fost încurajaţi şi de fapul că bicicliştii nu prea şi-au făcut apariţia prin zonă. Localnicii spun ca pe pistă trec, în medie, două-trei biciclete pe zi.

Primarul, însă, este încrezător şi spune că turiştii încă nu au aflat de construcţie. El este convins că, de vara viitoare, maşinile care vin în Vama Veche vor avea cel puţin câte o bicicletă în portbagaj. Poate că atunci va angaja şi 2-3 poliţişti care să dea amenzi celor care îşi lasă maşinile pe pistă.

Atât de trâmbiţatata pistă de biciclete din Vama Veche, mândria aleşilor locali, a fost construită cu un scop clar: atragerea unui număr mare de turişti, alţii decât obişnuiţii staţiunii. Din păcate, scopul nu prea a fost atins. Se pare că sunetele de trâmbiţă nu au ajuns la urechile prea multor oameni.


În plus, vamaioţii, care veneau în staţiune tocmai pentru a simţi praful, pietrele şi nisipul de acolo, au început să strâmbe din nas încă de la apariţia primelor dale de ciment în zonă.

Astfel că, din lipsă de biciclişti, pista serveşte drept loc de parcare sau drept o bandă în plus pentru drumul de ţară din Vamă. Asta în ciuda faptului că maşinile nu au voie să circule sau să staţioneze pe ea.

?Este o chestie care mai puţin ţine de mine, ţine de comportamentul celor care vin în Vama Veche. Dar ca să duc un război permanent cu ei şi să păzesc fiecare metru pătrat de pistă de bicicletă îmi este chiar imposibil?, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Primarul este, totuşi optimist. După calculele proprii, în sezonul următor nu se va mai confrunta cu astfel de probleme. ?La anul, oamenii vor veni cu bicicletele la portbagaj şi se vor plimba şi cu bicicletele?, e de părere primarul Urdea.



Observator

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close