Antena 3 Actualitate "Plămân artificial", folosit în premieră la Timişoara pentru un pacient cu insuficienţă respiratorie

"Plămân artificial", folosit în premieră la Timişoara pentru un pacient cu insuficienţă respiratorie

de S.T.    |    12 Feb 2013   •   11:41
"Plămân artificial", folosit în premieră la Timişoara pentru un pacient cu insuficienţă respiratorie
Sursa foto: Foto: Intact Images

Un dispozitiv denumit "plămân artificial" a fost folosit, pentru prima dată în România, la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, transmite Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Spitalul Judeţean din Timişoara, "plămânul artifical" a fost folosit în cazul unui pacient cu insuficienţă respiratorie, la care ventilaţia artificială nu mai reuşea să asigure oxigenarea adecvată şi eliminarea bioxidului de carbon.
   
"Prin noua tehnică, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea bioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui. Dispozitivul este numit şi ?plămân artificial? întrucât structura sa este asemănătoare cu a alveolelor pulmonare, suplinind funcţia plămânului atunci când aceasta este compromisă", se menţionează în documentul citat.
   
Potrivit specialiştilor, aceasta este o tehnică care poate fi salvatoare întrucât oferă timp pentru vindecarea plămânilor şi reluarea unei respiraţii normale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close