Antena 3 CNN Actualitate Podul CFR Mioriţa îi dezgustă pe arhitecţi

Podul CFR Mioriţa îi dezgustă pe arhitecţi

Podul CFR Mioriţa îi dezgustă pe arhitecţi
25 Feb 2007   •   13:21

Un pod din Bucureşti dezbină instituţiile statului. Primăria şi arhitecţii spun că podul Mioriţa, refăcut din temelii, e foarte urât. Şi-n plus, e primul lucru pe care îl văd cei care vizitează Capitala. Aşa că primarul Adriean Videanu a cerut schimbarea la faţă a construcţiei. Nici arhitecţii nu văd cu ochi buni podul cel nou, fiind de părere că reprezintă doar o grindă nu un monument istoric.

Construcţia podului de cale ferată a început în toamnă. Şefii din ministerul Transporturilor au vrut să modernizeze un pod vechi de 80 de ani şi care nu mai făcea faţă traficului. Aşa că au dărîmat podul construit de nemţi în anii 20, monument arhitectonic, şi au construit altul în loc. Edilii capitalei spun că nu au avut niciun cuvânt de spus în privinţa construcţiei.

Adriean Videanu a subliniat că ?arată groaznic pentru o intrare în capitală, şi am cerut comisiei tehnice de urbanism, tuturor arhitecţilor să încerce să ne ajute cu o soluţie de a putea corecta răul?. Noul pod de cale ferată de la Mioriţa va fi gata luna viitoare şi a costat peste un milion de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close