Antena 3 Actualitate O fostă polițistă pensionată la 42 de ani, numită secretar de stat în MAI la propunerea USR-PLUS

O fostă polițistă pensionată la 42 de ani, numită secretar de stat în MAI la propunerea USR-PLUS

de Carmina Pricopie    |    25 Feb 2021   •   20:23
O fostă polițistă pensionată la 42 de ani, numită secretar de stat în MAI la propunerea USR-PLUS Agerpres

Irina Alexe a fost numită, joi, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2016, în guvernarea Cioloș.

Irina Alexe a fost propusă pentru această funcție de USR PLUS care a lăudat-o spunând că Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română. Însă, ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse de presă pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Irina Alexe a intrat în atenția presei în urmă cu câțiva ani după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

Nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului. Acesta este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și unul la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti în 2007.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close