Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii rutieri l-au amendat de două ori pe Gribenco, în timp ce era urmărit general

Poliţiştii rutieri l-au amendat de două ori pe Gribenco, în timp ce era urmărit general

Poliţiştii rutieri l-au amendat de două ori pe Gribenco, în timp ce era urmărit general
Sursa foto: Serghei Gribenco
26 Feb 2009   •   09:14

Serghei Gribenco, suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov, a stat patru ani în libertate, deşi era dat în urmărire generală. S-a plimbat liniştit pe străzile Braşovului fără ca poliţiştii să-i dea de urmă.
Condamnat în 2004, el a fost prins abia în urmă cu două zile în Prahova. A locuit la Cluj şi Ploieşti dar pentru oamenii legii a fost imposibil să-l găseacsă.
Ca o ironie, cât a fost liber, Gribenco a fost amendat de două ori de poliţiştii de la Rutieră.
Amenzile a fost înregistrate la Primăria Cluj-Napoca. Nimeni nu s-a sesizat însă că au în faţă un condamnat perciulos. Serghei Gribenco nu s-a obosit să achite amenzile de circulaţie. Potrivit procedurilor legale, Serghei Gribenco urmează să fie executat silit la ultimul domiciliu declarat din Cluj-Napoca.
Gribenco a fost cercetat şi condamnat pentru înşelăciune la Cluj Napoca, acolo unde a locuit pentru puţin timp. Sub o identitate falsă, basarabeanul elibera cecuri false.
Chiar şi după ce a plecat, Gribenco a continuat să fie căutat de poliţie la adresa din Cluj. Oamenii legii s-au mulţumit doar să-i lase mesaje la administratorul blocului.
Între timp, apar şi date noi în cazul jafului. De multe ori, acestea sunt contradictorii. Gorbunov nu este cel care a apăsat pe trăgaci, spun surse citate în exclusivitate de Jurnalul Naţional.
Alte surse apropiate anchetatorilor susţin că Gribenco şi Serghei Gorbunov ar fi acţionat în colaborare, primul fiind creierul din spatele atacului. Cei doi se află în custodia autorităţilor.
Testul ADN realizat de Institutul de Medicină din Bucureşti infirmă că Serghei Gorbunov ar fi cel care a apăsat pe trăgaci, susţin surse citate în exclusivitate de Jurnalul Naţional. Acestea au afirmat că profilul ADN al basarabeanului nu se potriveşte cu cel recoltat din sângele prezent pe resturile geamului lateral al maşinii atacate.
O altă expertiză ADN urmează să fie finalizată fiind comparat ADN-ul suspect de la locul crimei cu cel recoltat din probele biologice luate de pe haine şi încălţămintea ridicate din casa în care locuia Gorbunov. Totodată medicii legişti vor compara şi ADN-ul lui Gribenco cu cel al atacatorului.
Şi Evenimentul Zilei vorbeşte joi despre cazul de la Braşov. Surse din rândul anchetatorilor au declarat jurnaliştilor că ancheta în cazul dublului asasinat este una dintre cele mai costisitoare de până acum, fiind chiar mai scumpă decât cea derulată în dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu.
În momentul de faţă, Serghei Gribenco se află în arestul Poliţiei Braşov. Se pare că acesta a fost audiat mai multe ore de către anchetatori.
Locuitorii cartierului Păltiniş din Ploieşti, acolo unde a fost capturat Serghei Gribenco, habar nu aveau ce infractor periculos trăieşte printre ei. Acum răsuflă uşuraţi. Mulţi se feresc însă să vorbească, de frică.
Jaful sângeros de la Braşov a avut loc în urmă cu 30 de zile.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov test ADN jaf armat Brașov
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close