Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul care a condus autocarul morţii nu a putut povedi că avea avize medicale. ISCTR a amendat firma căreia îi aparţinea automobilul

Poliţistul care a condus autocarul morţii nu a putut povedi că avea avize medicale. ISCTR a amendat firma căreia îi aparţinea automobilul

Poliţistul care a condus autocarul morţii nu a putut povedi că avea avize medicale. ISCTR a amendat firma căreia îi aparţinea automobilul
de M.T.    |    M.Z.    |    28 Iun 2013   •   17:00
Update 17.00 - Firma transportatoare nu a putut dovedi inspectorului ISCTR că poliţistul care a condus autocarul morţii avea avize medicale şi psihologice, şi nici contract de muncă.

Din primele date, s-a stabilit că George Ciobanu a condus autocarul cu 80 de km la oră, într-o zonă în care viteza legală este de 40 de kilometri. 


Şoferul autocarului care s-a răsturnat în Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de muncă la firma care asigura transportul, nici avizele medical şi psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), potrivit Mediafax.

Adrian Kritikos a spus că, imediat după producerea accidentului, a fost în control la sediul firmei căreia îi aparţinea autocarul implicat în accident, iar patronul acesteia nu a putut prezenta contractul de muncă, avizul medical şi cel psihologic pentru George Ciobanu.

Inspectorul a adăugat că firma avea opt şoferi angajaţi, şapte dintre aceştia având acte în regulă.

În urma verificărilor, inspectorul ISCTR a anunţat că s-au găsit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei, Ştefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime.

„Chiar eu i-am scris procesul verbal de amendă, pe care mărturisesc că l-am completat cu satisfacţie", a mai spus Kritikos, fără a preciza cuantumul amenzii.

George Ciobanu lucra ca şofer în cadrul Poliţiei Capitalei, la Logistică. Potrivit oficialilor din Poliţia Capitalei, el lucra din septembrie 2012 şi la firma care a transportat turiştii în Muntenegru.

Ştefan Grigore a declarat marţi, după ce a fost audiat la Parchetul instanţei supreme, că George Ciobanu a fost „detaşat temporar" pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.

×

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close