Antena 3 CNN Actualitate Poluarea din oraşe ne omoară. Unul din zece români suferă de această boală incurabilă

Poluarea din oraşe ne omoară. Unul din zece români suferă de această boală incurabilă

Poluarea din oraşe ne omoară. Unul din zece români suferă de această boală incurabilă
Sursa foto: Foto: patient-experience.com
03 Oct 2012   •   12:55

Oraşul ne omoară. La propriu. Un român din zece suferă de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică). Cel mai probabil, nu aţi auzit de boală. Vă spunem însă că nu e deloc de glumit cu ea. Este o afecţiune pulmonară ireversibilă. Medicii avertizează că motivele acestei statistici sumbre sunt: oraşele în care trăim, poluarea aerului, praful, dar şi fumatul.

Singurii care pot reduce risul de a se îmbolnăvi sunt fumătorii. Dacă abandonează acest viciu. Cei care nu fumează ar face bine să nu stea lângă fumători. Analizele medicilor arată că peste jumătate dintre persoanele peste 40 de ani riscă se se îmbolnăvească de această boală.

BPOC este boală care afectează plămânii, practic blochează fluxul de aer. În acelaşi timp, în Româia sunt aproximativ un milion de pacienţi astmatici şi 5 milioane de oameni cu bronşite.

Aceste date sunt făcute publice de medicii de la Institutul "Marius Nasta" care avertizează că simptomele acestei boli incurabile nu sunt întotdeauna evidente.

Mulţi oameni cred ca tuşesc sau respiră mai greu pentru că fumează sau pentru că îmbătrânesc. Pentru sănătatea dumneavoastră, mergeţi la un doctor specialist şi faceţi un test simplu de respiraţie.





×
Subiecte în articol: poluare fumat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close