Antena 3 CNN Actualitate Pompierii şi militarii, profesiile care se bucură de cel mai ridicat nivel de mulţumire din partea românilor

Pompierii şi militarii, profesiile care se bucură de cel mai ridicat nivel de mulţumire din partea românilor

Pompierii şi militarii, profesiile care se bucură de cel mai ridicat nivel de mulţumire din partea românilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Ian 2015   •   13:33

Pompierii şi militarii sunt profesiile care se bucură de cel mai ridicat nivel de mulţumire din partea românilor, în timp ce nivelul de mulţumire este mai redus în ceea ce îi priveşte pe procurori şi judecători, avocaţi sau funcţionari publici, relevă un sondaj IRES, citat de Agerpres.
 
Mai bine de opt din zece participanţi la anchetă spun că sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de activitatea pompierilor din anul 2014. În acelaşi timp, doar 7% spun că ar fi nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de activitatea acestora, iar 10% nu răspund sau nu ştiu să răspundă la această întrebare.

Activitatea militarilor de bucură de un nivel foarte ridicat de satisfacţie din partea persoanelor intervievate, 81% dintre respondenţi declarându-se foarte mulţumiţi sau mulţumiţi şi doar 3% nemulţumite sau foarte nemulţumite. 16% nu au răspuns la întrebare.

Potrivit cercetării, de activitatea din ultimul an a medicilor din cadrul sistemului sanitar de stat se declară mulţumite sau foarte mulţumite două treimi dintre persoanele intervievate, în timp ce o treime tind să fie mai degrabă nemulţumite.

Activitatea poliţiştilor români din 2014 este considerată mulţumitoare de către 59% dintre participanţii la studiu, în timp ce 36% o consideră nemulţumitoare.

Activitatea jandarmilor este evaluată în termeni pozitivi de o proporţie mai ridicată a respondenților, 70% declarându-se mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de aceasta, iar 16% declarându-se mai degrabă nemulţumiţi. Restul persoanelor intervievate nu pot aprecia acest aspect.

În ceea ce privește activitatea din 2014 a profesorilor și a altor profesii didactice din sistemul educațional public sunt mai degrabă mulţumiţi 71% dintre intervievaţi, nemulţumiţi fiind 19% dintre aceștia. 10% dintre aceștia nu pot aprecia în ce măsură ar trebui să îi mulţumească sau nemulțumească activitatea persoanelor care au aceste profesii.

Pe de altă parte, activitatea preoţilor este evaluată drept mulţumitoare de către 63% dintre respondenţi, în timp ce pentru 30% a fost mai degrabă nemulţumitoare. 7% nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, potrivit sondajului, activitatea avocaţilor suscită un nivel de satisfacție ușor mai ridicat: 56% sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de aceasta, în timp ce 22% sunt mai degrabă nemulţumiţi, iar 22% nu dau un răspuns.

Sondajul a fost realizat în perioada 19-20 decembrie 2014 pe un eșantion de 1.131 indivizi de 18 ani și peste. Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național. Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de plus/minus 2,9%.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close