Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Am obţinut pentru România cel mai important portofoliu la CE. Iohannis şi Blaga, doi politruci penibili şi iresponsabili

Ponta: Am obţinut pentru România cel mai important portofoliu la CE. Iohannis şi Blaga, doi politruci penibili şi iresponsabili

Ponta: Am obţinut pentru România cel mai important portofoliu la CE. Iohannis şi Blaga, doi politruci penibili şi iresponsabili
03 Sep 2014   •   16:34

România a obţinut cel mai important portofoliu în Comisia Europeană, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, care a arătat că, în condiţiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, "Dezvoltarea Regională este cel mai bun portofoliu pentru noi".

"În urma unor negocieri extrem de lungi şi complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze Agricultura, pentru că nicio ţară nu îşi va păstra portofoliul obţinut anterior, eu am obţinut pentru România cel mai important portofoliu pentru noi. Sigur, alte ţări au alte opţiuni, dar dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile şi programele de coeziune şi structurale în perioada 2014 - 2019", a declarat Victor Ponta.

Premierul a arătat că însuşi preşedintele Traian Băsescu, "adversarul" său, "a avut suficientă minte ca să nu comenteze mai mult, ştiind că obţinerea portofoliului Dezvoltării Regionale e extrem de importantă".

Ponta i-a criticat pe liderii ACL, care au trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

"Cei doi politruci penibili, iresponsabili, Iohannis şi Blaga, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti, s-au hotărât să reclame Comisiei Europene să nu ne dea Dezvoltarea Regională. Nu îi întrebaţi de ce, pentru că, în general, nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română", mai spus Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Comisia Europeana
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close