Antena 3 CNN Actualitate Ponta anunţă că a pregătit cu Băsescu un mesaj comun pentru Hollande privind intervenţia în Mali

Ponta anunţă că a pregătit cu Băsescu un mesaj comun pentru Hollande privind intervenţia în Mali

Ponta anunţă că a pregătit cu Băsescu un mesaj comun pentru Hollande privind intervenţia în Mali
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    20 Feb 2013   •   22:22

Premierul Ponta, aflat în Franţa, a anunţat că a discutat înainte de plecare cu preşedintele Băsescu despre sprijinul pe care România l-a acordat şi îl mai poate acorda autorităţilor de la Paris în intervenţia din Mali,astfel ca mesajul pe care îl va transmite preşedintelui francez să fie unul comun.

"Am discutat un singur lucru, care ţine de o atribuţie care îi revine şi preşedintelui, nu doar prim-ministrului, o problemă care ţine de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, cea referitoare la sprijinul pe care România l-a dat şi ar putea să-l dea Franţei în intervenţia din Mali. Practic, mesajul pe care îl transmit preşedintelui Franţei pe această temă este un mesaj comun, nu doar al meu ca prim-ministru, ci şi al preşedintelui", a spus Ponta la RTV, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta se află la Paris în vizită de lucru, iar joi se va întâlni şi cu preşedintele Franţei, François Hollande.

La începutul lunii februarie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a discutat şi despre participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în anul 2013.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a anunţat atunci că România ar putea trimite zece militari în Mali.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta mali
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close