Antena 3 CNN Actualitate Ponta aşteaptă un răspuns de la Băsescu pentru reuniunea CE: Strategia IT nu poate fi citită la o cafea

Ponta aşteaptă un răspuns de la Băsescu pentru reuniunea CE: Strategia IT nu poate fi citită la o cafea

Ponta aşteaptă un răspuns de la Băsescu pentru reuniunea CE: Strategia IT nu poate fi citită la o cafea
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Oct 2013   •   09:08

Premierul Victor Ponta a afirmat că nu a primit un răspuns din partea preşedintelui Băsescu privind un eventual refuz de a-i acorda mandatul pentru Consiliul European privind agenda digitală, arătând însă că doar Guvernul poate vorbi pe această temă, deoarece Strategia IT nu poate fi citită "la o cafea", informează Mediafax.

"Despre IT şi agendă digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Eu nu am primit un răspuns oficial. Dacă merge preşedintele, probabil că domnia sa o să spună părerea personală despre IT. E un domeniu atât de complicat şi de tehnic încât dacă ştim să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT", a spus Ponta la un post de televiziune.

Preşedintele Băsescu, pe lista participanţilor la Consiliul European

El a adăugat că joi se va afla la Bruxelles şi că dacă preşedintele Traian Băsescu are nevoie "să ştie şi el despre ce e vorba pe acolo" îi va pune la dispoziţie documentele, adăugând însă că strategia ţării în domeniu are 300 pagini şi nu poate fi citită în timp ce se bea o cafea.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitală.
   
El a apreciat totodată că, după vizita pe care o va efectua în Statele Unite ale Americii, se va opri şi la Bruxelles.
   
Duminică, Ponta a spus că nu a primit încă un mandat din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru Consiliul European privind agenda digitală, dar că intenţionează să meargă la Bruxelles, pentru reuniunea socialiştilor europeni.
   
În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close