Antena 3 CNN Actualitate Ponta: CCR nu se poate pronunţa pe schimbarea din funcţie a preşedintelui unei camere a Parlamentului

Ponta: CCR nu se poate pronunţa pe schimbarea din funcţie a preşedintelui unei camere a Parlamentului

Ponta: CCR nu se poate pronunţa pe schimbarea din funcţie a preşedintelui unei camere a Parlamentului
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Sep 2012   •   19:21

Premierul Ponta a declarat, marți, că magistrații Curții Constituționale nu se pot pronunța pe schimbarea din funcţie a unui preşedinte al unei camere a Parlamentului, subliniind că Parlamentul ia hotărârile cu caracter intern, informează Agerpres.

"Nu contează că mai este foarte puţin (n.r. până la sfârşitul sesiunii parlamentare), contează că deja CCR s-a pronunţat şi a spus foarte clar ceea ce mie mi se pare corect că dacă Parlamentul adoptă hotărâri care modifică drepturi fundamentale ale cetăţeanului sau regimul constituţional al unor instituţii evident că CCR se poate pronunţa, când Parlamentul ia hotărâri cu caracter intern cine pe ce funcţie e într-o comisie - vicepreşedinte sau preşedinte nu se pronunţă Curtea Constituţională. A spus deja lucrul acesta. Scrie în Constituţie că Roberta Anastase trebuie să fie preşedintă?", a spus Ponta, la finalul şedinţei USL.

Întrebat dacă există motive ca Antonescu să se teamă pentru funcţia de preşedinte al Senatului, liderul PSD a reiterat că acesta "nu are o problemă de funcţie".

"Vă mai explic încă o dată dl Antonescu nu a vrut să fie preşedintele Senatului. A fost o decizie pe care noi am luat-o şi la un moment dat chiar l-am convins. Nu are nicio problemă de funcţie. Aici problema este că în orice ţară şi în orice Parlament civilizat, lucru pe care l-au constatat şi colegii noştri din Europa, funcţia de preşedinte al Parlamentului aparţine majorităţii, iar dl Blaga a uzurpat acea funcţie în momentul în care s-a eliberat de dl Geoană şi uzurpatorii rămân fără funcţie mai devreme sau mai târziu, iar dacă PDL consideră că mai este ceva de numărat fraudulos ca să o pună pe doamna Anastase îi atenţionez că nu mai au ce să numere, nu mai au nevoie de doamna Anastase", a adăugat el.

CCR analizează miercuri sesizarea PDL privind înlocuirea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Curtea Constitutionala
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close