Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre înregistrările cu Kovesi: Ies la iveală lucruri pe care unii le ştiam

Ponta, despre înregistrările cu Kovesi: Ies la iveală lucruri pe care unii le ştiam

Ponta, despre înregistrările cu Kovesi: Ies la iveală lucruri pe care unii le ştiam
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Iun 2017   •   23:09

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat duminică, la Antena 3, că înregistrările apărute în spaţiul public, în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pare să dea ordine procurorilor din subordinea sa ''să ajungă la premier'', scot la iveală faptul că anumite dosare penale ”sunt făcute în scop politic”.

Victor Ponta a spus, în context, că şi el a fost ”executat” de către unul dintre procurori, respectiv de Jean Uncheşelu, care, potrivit acestuia, şi-ar fi îndeplinit ”zelos” ordinul primit. 

”În cazul meu, domnul Uncheşelu a executat ordinul şi mi-a înscenat dosarul. (...) Nu ştiu dacă (înregistrările cu şefa DNA - n.r.) se referă la Grindeanu, dar ştiu, într-adevăr, şi voi spune acest lucru în instanţă, că Uncheşelu a executat zelos un ordin în ce mă priveşte. (...) Ies la iveală lucruri pe care unii le ştiam. Eu aveam interes din 2015 să iasă la iveală că Uncheşelu a făcut la ordin dosar penal ilegal, dar uite că a ieşit acum”, a declarat Victor Ponta, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

El a mai spus că ”toată lumea vrea să luptăm împotriva corupţiei, toată lumea vrea să îi vadă pe corupţi prinşi şi pedepsiţi”, inclusiv el, dar atunci când dosarele penale ”sunt făcute în scop politic”, lucrurile trebuie îndreptate. 

Potrivit acestuia, cei care ar putea rezolva problema sunt preşedintele Iohannis şi Parlamentul, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, CSM şi procurorul general al României, Augustin Lazăr. 

Ponta a mai spus că apariţia înregistrărilor în acest moment demonstrează că Sorin Grindeanu nu e ”protejat” de sistem şi a adăugat că nici "PSD-ul lui Dragnea” şi nici "PSD-ul lui Grindeanu” nu puteau realiza aceste înregistrări, ele fiind, probabil, rezultatul unor "bătălii interne în sistem”. 

Citiți și Șefa DNA, Laura Kovesi, ordine către procurori: Să ajungem la domnul premier - ÎNREGISTRĂRI EXPLOZIVE

Reacția oficială a DNA, după înregistrarea în care ar cere ”să se ajungă la premier”

Premierul Sorin Grindeanu spunea, încă de la începutul anului, despre informaţia apărută în spaţiul public despre o posibilă implicare a sa în dosarul vânzării imobilelor naţionalizate de la Timişoara ca este "o manipulare de joasă speţă".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close