Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre Morar şi Kovesi: Nu vreau să schimb pe nimeni decât atunci când expiră mandatul

Ponta, despre Morar şi Kovesi: Nu vreau să schimb pe nimeni decât atunci când expiră mandatul

Ponta, despre Morar şi Kovesi: Nu vreau să schimb pe nimeni decât atunci când expiră mandatul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Sep 2012   •   08:12

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, că nu doreşte să schimbe pe nimeni din funcţie decât atunci când expiră mandatul, făcând referire la procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi la şeful DNA, Daniel Morar.

"Doamna ministru Pivniceru va solicita celor care îndeplinesc condiţiile legale şi care îşi doresc să ocupe această funcţie să-şi prezinte candidatura la ministru. Ministrul va prezenta CSM-ului: iată, aceasta este lista de propuneri, dumneavoastră decideţi cui daţi aviz pozitiv sau negativ. După care oricum preşedintele Băsescu poate să numească sau nu. (...) Asta a fost una din marile minciuni ticăloase, că există şi altfel de minciuni în politică, dar asta a fost minciună ticăloasă: 'Domnule, vin Antonescu cu Ponta să-i schimbe pe Morar şi pe Kovesi'. Au venit Antonescu cu Ponta. Domnul Antonescu a stat 50 de zile preşedinte, eu am fost ministru chiar al Justiţiei vreo 20 de zile. N-am făcut, domnule, nicio propunere", a spus Ponta, întrebat despre schimbarea şefului DNA şi a procurorului general al României.

Ponta a reiterat că ar fi mult mai bine dacă numirile şefului DNA şi procurorului general ar fi făcute de către Consiliul Superior al Magistraturii, scrie Agerpres.

"Cred că e mai bine, decât un ministru al Justiţiei. Miniştrii se schimbă, prim-miniştrii se schimbă, procurorii generali se schimbă, dar dacă ai un sistem care te ţine dincolo de politică eu cred că e mai bine decât să implici politicul", şi-a explicat Ponta punctul de vedere.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close