Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat. Producţia va fi manageriată de Antibiotice Iaşi

Ponta: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat. Producţia va fi manageriată de Antibiotice Iaşi

Ponta: Institutul Cantacuzino va fi reorganizat. Producţia va fi manageriată de Antibiotice Iaşi
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Oct 2012   •   14:24

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat printr-un proces în urma căruia activitatea de cercetare-dezvoltare va rămâne autonomă şi susţinută de minister, iar producţia va fi manageriată de către compania de stat Antibiotice Iaşi, a declarat premierul Victor Ponta, ministru interimar al Sănătăţii, citat de Mediafax.

"Institutul va fi reorganizat în aşa fel încât să supravieţuiască şi să aibă o perspectivă foarte clară pentru viitor, implicit ideea de a produce vaccinuri în România la un preţ cu totul şi cu totul diferit de ceea ce eram obligaţi să importăm", a spus Ponta.
   
El a asigurat că participaţia statului la Antibiotice nu va fi vândută.
   
Premierul nu a avansat însă un termen în care să fie reluată producţia de vaccin, spunând că estimarea va fi prezentată de "cei care se pricep la asta".
   
La finalul şedinţei de marţi a Guvernului, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că memorandumul privind reorganizarea institutului a fost aprobat de Executiv, existând posibilitatea ca o parte din personal să fie transferat la Institutul de Sănătate Publică, iar alţi angajaţi să fie orientaţi spre zona de cercetare.
   
"Am ajuns cu institutul unde suntem acum din cauza a mai multor deficienţe pe parcursul ultimilor 20 de ani. Inclusiv din interior poate nu s-a prea dorit ca institutul să îşi păstreze statutul care în mod normal i se cuvenea. Dacă nu facem această reorganizare, institutul dispare şi costurile de achiziţie a anumitor vaccinuri ar creşte semnificativ", a spus Arafat.
   
Fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi anunţa, în 4 septembrie, că aproape un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achiziţionate pentru imunizarea gratuită a populaţiei la risc, în cadrul campaniei naţionale a Ministerului Sănătăţii, care va începe după 15 octombrie.
   
Ulterior, el a declarat că licitaţia pentru anumite vaccinuri a eşuat din cauza unor contestaţii şi că se lucrează la o procedură de urgenţă pentru reluarea acestei acţiuni.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Raed Arafat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close