Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Noile reglementări privind consumul de alcool la volan, o schimbare de principiu şi o practică raţională

Ponta: Noile reglementări privind consumul de alcool la volan, o schimbare de principiu şi o practică raţională

Ponta: Noile reglementări privind consumul de alcool la volan, o schimbare de principiu şi o practică raţională
de M.T.    |    07 Oct 2013   •   13:16

La finalul întâlnirii USL desfăşurate luni, premierul Victor Ponta a revenit cu explicaţii suplimentare privind modificările din noul Cod Rutier referitoare la consumul de alcool.

„Este vorba de o schimbare de principiu, pe care o înţeleg şi eu. 90% din cetăţenii acestei ţări erau curioşi dacă îşi pot pierde permisul în care în care beau o bere la terasă după ce joacă fotbal sau în cazul în care ciocnesc un pahar cu nuntaşul. Am întrebat cum e în UE. Ni s-a spus că, până la 0,2, care înseamnă o bere-două, nu este nici măcar contravenţie. Noi aveam infracţiune de la 0,8, dar în Europa se consideră infracţiune de la 0,5”, a spus Ponta.

„Deci noile reglementări sunt mai dure pentru cei care beau mai mult, dar pentru cei care ciocnesc un pahar la ziua cuiva nu-şi mai pierd permisul pentru asta. Din punctul meu de vedere este o practică raţională şi oprim şi acea propagandă că omorâm oameni. Noi vrem să-i oprim, şi asta trebuie să facem neapărat, pe cei care comit accidente grave, pe cei care nu-şi plătesc amenzile, pe cei care, practic, sfidează de fiecare dată prevederile legale”, a adăugat premierul în cadrul unei conferinţe de presă.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta codul rutier
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close