Ponta: Noua Constituţie să precizeze clar că PREMIERUL reprezintă ţara la CE. Ce i-a răspuns Băsescu

de A.M.P    |    25 Ian 2013   •   23:58
Ponta: Noua Constituţie să precizeze clar că PREMIERUL reprezintă ţara la CE. Ce i-a răspuns Băsescu

Premierul Victor Ponta a afirmat că va propune ca în Constituţie să fie foarte clar prevăzut faptul că România este reprezentată la Consiliul European de prim ministru, precizând că i-a transmis acest lucru preşedintelui Traian Băsescu, iar acesta i-a răspuns că "poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt", informează Mediafax.

El a precizat că discuţia pe această temă a avut loc la ultima întâlnire cu şeful statului, la care au participat şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.
   
"Am mai discutat, de exemplu, un lucru, le-am spus: domnule preşedinte în funcţie, domnule viitor preşedinte al României, eu vă anunţ că la Constituţie voi susţine foarte clar că la Consiliul European, ca să nu mai avem certurile de anul trecut, merge primul-ministru. Sunteţi amândoi aici, e în regulă? Da, amândoi mi-au zis că e în regulă. Domnul Băsescu mi-a zis: poţi să faci ce vrei după ce nu mai sunt eu. Domnul Antonescu spusese deja că este de acord", a declarat Ponta la un post de televiziune.
   
În vara anului trecut, în contextul disputei cu preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea României la Consiliul European, premierul Victor Ponta a declarat că diferendul reclamat de preşedintele Băsescu la Curtea Constituţională este între Preşedinţie şi Parlament, iar judecătorii Curţii pot doar constata existenţa unui conflict care nu poate fi însă soluţionat decât prin modificarea Constituţiei.
   
El a arătat totodată că, în cazul în care Curtea Constituţională va constata că există un conflict între puterile statului, atunci, conform Constituţiei şi legii, acel conflict trebuie soluţionat, lucru posibil însă prin modificarea Constituţiei.

"Nu Curtea poate spune cine are dreptate, acel conflict trebuie soluţionat prin modificarea Legii Constituţionale", a spus atunci Ponta.
 Parteneri
x close